top of page
Implantaten Tandheelkunde De Loten, Sneek
Woudvaart website wave 3.png

Implantaten

 
Bovenkant

Een titanium kunstwortel dat de eigen tand-/kieswortel vervangt

Over

Over implantologie

Wij bij Tandheelkunde Noordwolde plaatsen geen implantaten. Indien u in aanmerking komt voor implantaten verwijzen wij u door naar de kaakchirurg waar wij mee samenwerken.

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien eruit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug of kunstgebit.

Wanneer een implantaat?

Als u een tand of kies mist kan u een implantaat laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mist u meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor uw gedeeltelijke kunstgebit (frame of plaatje).


Draagt u een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Daarna wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit).

 

*In principe zijn implantaten voor iedereen mogelijk zolang u gezond bent, en het gebit volgroeid is. Een volgroeid gebit is bij meisjes rond hun 19e en bij jongens rond hun 24e.

*Soms is een vooroperatie nodig voor botherstel. Wanneer er niet genoeg bot aanwezig is dient dit herstelt te worden met een botopbouw procedure.

Het stappenplan

Stappenplan

De werking

dental-implants-sydney-cbd-1 (1).jpg

3 cups

Blueberries

3 cups

Flour

Kroon

Opbouw van zirkonium of titanium

2 tbsp.

Salt

1½ cups

Butter

Titanium implantaat

Voordelen

Voordelen van implantaten

FAQ

Veelgestelde vragen

Contact
bottom of page