top of page
Orthodontie bij Tandheelkunde De Loten, Sneek
Woudvaart website wave 3.png

Orthodontie

 
 
Bovenkant

Rechte tanden, dat wil toch iedereen

Over Orthodontie

 

Staan uw tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in uw mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of een orthodontist.

Een beugel, voor kinderen én volwassenen

Een beugel zet scheve tanden weer recht. Rechte tanden zien er mooi uit en zijn makkelijker schoon te houden. Een regelmatig gebit zorgt er ook voor dat u goed kan bijten, kauwen, praten en lachen. Mondgewoonten zoals duimen en tongpersen of het gebruik van een fopspeen veranderen de vorm van de kaak en de stand van de tanden en kiezen. Maar ook vroegtijdig verlies van een melktand of –kies door een ongeval kan de ontwikkeling en groei van de mond belemmeren.
 

Een beugelbehandeling is mogelijk op elke leeftijd. Steeds vaker kiezen volwassenen voor een beugel. Kinderen kunnen het beste behandeld worden als ze tussen de 10 en 15 jaar zijn. De kaakgroei kan dan nog beïnvloed worden en er wordt gebruik gemaakt van de ruimte die ontstaat bij het wisselen.

Stappenplan: beugel

Voordelen van een beugel

 

Tanden en kiezen die netjes naast elkaar staan zijn makkelijker te poetsen, en voorkomt hierdoor problemen in de toekomst

Meer zelfvertrouwen

Beter kauwen, want uw tanden en kiezen staan in de optimale positie

Een mooie lach
 

Veelgestelde vragen

 
bottom of page