top of page

Corona protocol Tandheelkunde Noordwolde

Bijgewerkt op: 10 apr. 2022


Gezondheid staat bij ons altijd voorop.

Bij ons kan u veilig terecht voor een behandeling. We houden ons strikt aan de regels voor infectiepreventie.


Onze 3 basisregels

  • Stel bij coronaklachten uw afspraak uit

Voelt u of uw kind zich niet lekker of heeft u een positieve zelftest? Zeg uw afspraak dan tijdig af en laat u testen bij de GGD. Test u positief en kan de behandeling echt niet wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op, dan kijken we hoe we u verder kunnen helpen.


  • Trek bij twijfel aan de bel

Twijfelt u of uw afspraak wel of niet door kan gaan? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij staan voor u klaar om u vakkundig en veilig te helpen.


  • Houd 1.5 meter afstand

Om de kwetsbare patiënten te beschermen, houden we buiten de behandelkamer voorlopig nog 1.5 meter afstand van elkaar. Hoewel dit niet meer verplicht is, is het natuurlijk nog steeds toegestaan om een mondneusmasker te dragen.
Beschermingsmiddelen

Wij werken met handschoenen, chirurgisch mondmasker en een face-shield; volgens de landelijke aanbevelingen van het RIVM en mondzorgkoepels. Voor extra bescherming hebben wij maatregelen getroffen in de vorm van verwisselbare spatdichte overalls die worden vervangen na iedere patiënten behandeling. U wordt nu ook standaard, voorafgaande aan behandeling, gevraagd de mond te spoelen met 1% waterstofperoxide. Dit reduceert het aantal bacteriën en virussen in de mond tijdelijk. Ook werken wij niet meer met hand- en hoekstukken welke hoge hoeveelheden aerosolen produceren zoals de air-rotor en de ultrasone reiniger. Door middel van de cofferdam (metalen ring en rubberen lapje) wordt de te behandelen kies gescheiden van de mondholte, hierdoor komen er bewezen minder bacteriën en virussen in de lucht.


Team Tandheelkunde Noordwolde


Comments


bottom of page